Uitstapjes

We organiseren leuke uitstapjes zoals wijnproeverijen, naar de olijfboer of kookworkshops. Het is ook mogelijk om fietsen (E bikes) te huren. Vanuit huis zijn er diverse wandelingen te maken. Of ga gezellig met ons naar de diverse feesten in het dorpje Montefano. Zie hier alle dorpsfeesten die elk jaar voorbij komen in Montefano. Of informeer naar de 'Wijn-Spijs', Italiaanse les of yoga arrangementen. 

Ontdekkingsblog Ciao tutti

Ciao Tutti: 10x Genieten van Montefano & Le Marche

Lees dit leuke artikel in de Ciao tutti van Saskia Baldemaekers (www.ciaotutti.nl). Ontdek Montefano en omgeving, met 10 tips van Gonnie en Jurgen die er B&B La Vecchia Scuola runnen. 

Gratis Ebook

Of download dit gratis Ebook en ontdek waarom Le Marche dé nieuwe vakantiebestemming van Italië is.

 

Le Marche op de fiets

"Dit moet je meer mensen aanraden, hoe leuk om hier te fietsen" 

Met de E bike op pad.

 

Samen op de fiets om te genieten van een mooie route dwars door de prachtige natuur van Le Marche. Je kunt bij ons een E bike huren. De fietsen worden de avond voor vertrek gebracht, voorzien van een helm en nieuwe sloten. Met een navigatie aan het stuur zijn de routes gemakkelijk te vinden. Bezoek middeleeuwse stadjes en fiets voor een heerlijk dagje ook naar het strand. 

 

De temperatuur in Le Marche is heerlijk om te fietsen. Beleef, proef en voel Le Marche op de fiets. er staat je een mooie dag op de fiets te wachten met routes voor de recreatieve of sportieve fietser (ook met gids mogelijk). De fietsen (E bike mtb of city, met of zonder ondersteuning) worden voor je besteld en geleverd. Vraag ons naar de mogelijkheden. 

 

 

 
 
 
Fietsen in Le Marche
Wandelen in de bergen van de Monti Sibillini

Wandelen in de omgeving

In de omgeving kunnen mooie wandelingen gemaakt worden. Je kunt ook vanuit La Vecchia Scuola diverse wandeltochten maken. Verder is het prachtig wandelen in het nabij gelegen natuurpark Monti Sibilini of Monte Conero waar diverse routes zijn uitgezet. De wandeltochten zijn geschikt voor beginners en gevorderden. De verschillende wandelroutes zijn ook verkrijgbaar bij La Vecchia Scuola.

 

Bij voldoende animo wandelen we graag met een van onze persoonlijke gidsen met je mee. Trekken we er samen op uit en maken we er een gezellige dag van. Vraag ons naar de mogelijkheden. 

 

Naar de wijnboer

Montefano heeft een grote Cantina met prachtige lokale wijnen uit Le Marche. Tijdens een wijnproeverij bezoeken we de grotten van Montefano waar de oude wijnvaten zijn opgeslagen. Daarna wordt het productieproces uitgelegd en volgt de verwennerij van lekkere hapjes en heerlijke lokale wijnen uit Le Marche. Montefano kan terecht trots zijn op haar Cantina. Iedereen is dan ook uitgelaten teruggekomen. "Wat een leuke wijnproeverij!".

 

Elk jaar tijdens het laatste weekend van mei openen de cantina's in Le Marche haar deuren tijdens de tijdens de Cantine Aperte dagen. We stippelen graag leuke wijnroutes voor je uit met de 'betere' wijnhuizen in de regio. 

 


 

A cena con la Signora Maddalena

We worden met gasten regelmatig uitgenodigd door onze vriendin Signora Maddalena voor 'la cena'. En wat een locatie! In haar woning in het centrum van Montefano is een geheel gerestaureerde taverna aanwezig. Hier hebben we genoten van haar heerlijke Italiaanse kookkunsten en lekkere lokale wijnen. En wat leuk dat door de verschillende nationaliteiten er toch lekker gekletst kan worden - ook in het Italiaans. "Dit ga ik niet meer meemaken, wat een mooie ervaring", zei een van de gasten na afloop. Een heerlijke avond hebben ook wij gehad. Grazie mille Maddalena!!

Cena con la familie
Rondleiding theater Montefano La Rondinella

Teatro La Rondinella

De 'plaatselijke' gids van Montefano heeft het ook deze keer met veel enthousiasme gebracht. Hij bleek zelfs de sleutels te hebben van de oude kerken in Montefano (er zijn er maar liefst 5!) waar gewoonlijk niemand meer binnen komt. Zelfs het prachtige theater van Montefano La Rondinella heeft hij speciaal voor ons geopend. Alles over Montefano en haar geschiedenis. Grazie mille Luigi Storani!! De gids is op afspraak beschikbaar voor de gasten van La Vecchia Scuola. 

Italiaanse avond

Gelukkig zijn er genoeg restaurantjes en agriturismo's in de buurt van Montefano waar je heerlijk kunt eten. En bij voldoende animo koken wij een Italiaanse maaltijd. Deze keer hebben we er een Italiaanse filmavond van gemaakt met buitenbioscoop. Achterovergeleund in een loungebank onder de portico met een glas wijn in je hand. Helemaal prima toch?

Uit eten in Montefano
Feest voorjaar Montefano

Festa de'a Conca

Elk voorjaar start Montefano haar jaarlijkse feesten in juni. Met 'Festa de'a Conca' kun je genieten van elke avond dans en muziek. Op zondag is er de jaarlijkse braderie met kleding. De oldtimers en Vespa's worden opgepoetst en de eigenaren pronken trots tijdens een rit door het dorp. Twee weekenden met dansen en muziek - tijdens de eerste warme voorjaarsavonden in juni.  

 

Jaarlijks terugkerend fantasie feest in juni. 

 

feesten wijnproeven en lekker eten in Montefano

Montefano '900

Montefano kan feesten! Dat hebben we ondertussen wel gemerkt. Een modeshow door Montefano met klederdrachten uit '900 en oude voertuigen uit die tijd. Het werd afgesloten door een prachtige opera pop op de piazza van Montefano. Ondertussen kon iedereen genieten en lekker eten in de gastronomische stands. Twee weken vol feest, dansen en muziek - heerlijk tijdens de zwoele zomerse avonden in juli.  

Jaarlijks terugkerend Middeleeuws feest in juli. 

oogstfeesten wijnproeven en lekker eten met kastanjes in Montefano

Sapori d'autunno

Heerlijk gepofte kastanjes met rode wijn of linzen proeven van de Piano Grande? Het kan met de oogstfeesten. Ook in Montefano worden kraampjes door heel het dorp uitgestald met allerlei oogstproducten, sierraden en kledij. En niet te vergeten wordt de nieuwe wijn van dit jaar feestelijk 'geopend'. Heerlijk culinair genieten in het warme najaarszonnetje.

Jaarlijks terugkerend oogstfeest in het laatste weekend van oktober. Kom en feest met ons mee!

Levende kerststal in Montefano

Presepe Vivente

Montefano verandert voor 3 dagen in een klein Betlehem. Traditionele beroepen worden uitgeoefend in de straten van Montefano. Je kans om warme wijn, polenta, crescia, koekjes en kaas te proeven. En zoals elk jaar een 'handgegoten' aandenken. 

Jaarlijks terugkerend Kerstfeest.