Nieuws

Lees hier de recensies van gasten, wat we allemaal organiseren, onze arrangementen en vroegboekkortingen.

Of neem een kijkje in het dagelijks leven van La Vecchia Scuola op onze Facebook pagina

Italiaanse les in de praktijk

Nieuwe arrangementen in 2019

ITALIAANSE TAALWEEK: 5 dagen praktijk en theorie les in Italië voor beginners (en gevorderden). NOG 1 KAMER BESCHIKBAAR.


Het lesprogramma wordt gegeven in een ontspannen sfeer in Le Marche bij B&B La Vecchia Scuola in Montefano. Een prachtige kans om de Italiaanse taal te leren in combinatie met activiteiten waarbij de lesstof direct toegepast kan worden. 

 

Ook nieuwsgierig? Lees hier verder hoe het programma van deze week in elkaar steekt. 

 

We organiseren deze week samen met docente Dietrich Gerretzen-Spies van A Presto. Informeer bij haar naar verdere informatie. 

Schrijf je in info@italiaansapresto.nl of bel met haar op 06 - 502 782 67. 

 

 

Italiaanse kookworkshop 2019

Italianen vinden het eten van een goede pasta een ‘must’. Het liefst eten zij zelfgemaakte pasta of gebruiken in ieder geval ‘pasta fresca’ (verse pasta). Verschillende soorten vullen rijkelijk de menu’s in het restaurant en zelf hebben we nog steeds een beetje moeite om de diverse soorten uit elkaar te houden: canneloni, farfalle, fussilli, linguine, tortelini….om er zomaar enkele te noemen. En zelf pasta maken is natuurlijk het lekkerste! 

 

 

Ben jij ook verzot op verse pasta? Dan is deze Italiaanse kookworkshop echt iets voor jou. Het maken van verse pasta is helemaal niet zo moeilijk. Tijdens deze workshop leer je ‘grootmoeders’ kneepjes in de Italiaanse keuken. Bloem, eitjes, olijfolie en zout en kneden maar….Met deze eenvoudige ingrediënten worden de heerlijkste gerechten op tafel getoverd. Aansluitend kun je genieten van jouw zelfgemaakte ‘pranzo’ met heerlijke lokale wijnen van de wijnboer. Vraag ons naar de mogelijkheden. 

Win gratis weekend weg
Bezoek olijfboer

Naar de olijfboer 2019

Deze biologische olijfboer "I tre Filari" heeft ca. 25 hectare en meer dan zevenduizend olijfbomen. Een familiebedrijf waar met man en macht gewerkt wordt. Ze hebben al enkele belangrijke prijzen gewonnen, ondanks dat er weinig publiciteit aan is gegeven. Een nog niet ontdekt pareltje in de heuvels van Le Marche.

Olijvenpluk La Vecchia Scuola

Ook een keertje naar de olijfboer? Vraag ons naar de mogelijkheden. In oktober plukken wij ook zelf onze olijven! Een leuke tijd om onze B&B te bezoeken. 

Yoga retraite in Italië 2019

Het is een enorme uitdaging om in deze tijd, waarin veel van ons gevraagd wordt, echt goed bij jezelf te blijven en je rust te behouden of (terug) te vinden. Hiervoor is ontspanning, ruimte ervaren en verbinding met jezelf nodig. Waardoor je weer gaat voelen wat je nodig hebt, wat je grenzen zijn en welke richting belangrijk voor je is.

 

We organiseren daarom met Janne Baudoin van Uoga Buddhi in het voorjaar een mooie yogaweek waarin het dagelijks ritme, het lesaanbod en de stiltemomenten je zullen helpen om contact te maken met dat wat voor jou van belang is. Ben je ook nieuwsgierig? Klik hier voor de ervaring van afgelopen jaren. 

 

Inschrijven kan via janneb@chello.nl of bel met haar op 06-514 117 18. Klik naar de website van yoga Buddhi of vraag ons ook gerust naar meer informatie.  Download hier voor het programma de flyer.

 

 

Yogaweek

Trouwen in Italië

Trouwen in het prachtige Italië. Dat deed het bruidspaar Herwin en Diana op 7 juli jl. Een prachtige dag en La Vecchia Scuola werd omgetoverd als trouwlocatie.

 

Het bruidspaar is getrouwd in Montefano in de authentieke zaal van het gemeentehuis. Na de ceremonie is de bruidstaart aangesneden op de "Piazza" van Montefano. De feestavond met band op La Vecchia Scuola is een geweldige ervaring geweest. Het weekend is afgesloten met vuurwerk op het strand. Een bijzondere ervaring die de boeken in gaat van zowel Montefano als La Vecchia Scuola. 

 

Hier komen binnenkort de prachtige trouwfoto's van de fotograaf. Of kijk voor een Sneakpreview op onze Facebook pagina. 

Trouwen in Italië

Nieuw: Gratis Ebook Le Marche

Le Marche wordt ook wel het tweede Toscane genoemd. In Le Marche vind je bergen, strand, lieflijke heuvels en prachtige oude Renaissance steden en dorpjes. Het doet je misschien denken aan Toscane, maar in Le Marche vind je nog de rust, puurheid en gastvrijheid van de Marchegianen. In dit gratis Ebook lees je waarom Le Marche dé perfecte vakantiebestemming is.

 

E book downloaden

Gratis Ebook: 10 Tips voor een vakantie in Le Marche (klik op foto). 

 

 

Vakantie Le Marche
zoover award Gold

Hoogste award Zoover bed and breakfast Le Marche

La Vecchia Scuola heeft haar eerste Zoover Award gewonnen. Daarmee hebben we gelijk het hoogst haalbare gewonnen, namelijk een gouden Zoover award met een score van 9.6. Super trots op! La Vecchia Scuola is winnaar in de categorie "Recommended by Zoover".

Een prachtige beloning van onze gasten.

Gaan we jullie ook ontmoeten in deze mooie regio?

Lees hier de recensies op Zoover

 

Zoover Award B&B Italië

Voor wie met de auto naar Italië reist

Autorijden in Italië heeft de naam nogal spannend te zijn. Maar dat valt best mee. In het zuiden van Italië gedraagt men zich misschien nog wat ‘authentieker’. In Le Marche gedragen mensen zich over het algemeen zoals in Nederland. Maak je geen zorgen. Vrolijk blijven lachen, goed opletten en lekker meerijden met de rest. Hier nog wat tips:

 

Vermijd de weekenden in juli en augustus. In juli en augustus is het vaak druk op de weg van Italië. Beter om niet op zaterdag en zondag te rijden. Op andere dagen kun je lekker vlot doorrijden.

 

De afstand Nederland (Utrecht) naar Le Marche is ca. 1600 km en duurt ca. 15 uur. Wanneer je een tussenstop maakt, is het beter om dit in Duitsland of Italië te doen. Overnachten in Zwitserland is relatief duur. Eventueel weten wij nog een goed logeeradres in de buurt van Milaan.

 

Zorg voor een vignet wanneer je door Zwitserland of Oostenrijk rijdt. Bij de grensovergang moet de sticker op de voorruit zitten. Bij de ANWB kun je een sticker kopen, zodat je geen lange file riskeert bij de grensovergang.

 

Geniet bij de Gotthard. De wachttijd kan hier namelijk enorm oplopen. De omweg via de pas biedt uitkomst en is de moeite waard. Vroeg bij de tunnel zijn biedt ook uitkomst. Vanaf Basel duurt het nog ca. 2 uur voordat je bij de tunnel bent.

 

Buon viaggio!

Met de auto naar Italië
Vluchten Ryanair

Tips voor het boeken van een vlucht

  • Boek lang van te voren. Een retourtje naar Barcelona kost 2 dagen voor vertrek € 340 en een half jaar van te voren € 60.

  • Koop een losse heen- en terugvlucht, boeken bij diverse vliegmaatschappijen kan voordelig zijn.

  • Boek op dinsdag en vlieg op maandag, vliegtickets zijn op dinsdag het goedkoopst.

  • Een vlucht op vrijdag of zondag is het duurst, beter daarom om op maandag terug te gaan.

  • Vlieg vanaf een alternatieve vluchthaven, zo kun je met vliegen vanaf bijv. Eindhoven of Rotterdam geld besparen en scheelt het ook tijd bij de douane. Bron: NU.nl 

Het vliegveld van Ancona ligt op circa 40 min. van onze accommodatie. Vraag ons naar de mogelijke vluchten (o.a. vanaf Weeze-Düsseldorf, Eindhoven, Brussel-Charlerois). Of download het vliegschema

 

Een voorspoedig tweede seizoen!

De boekingen voor 2018 komen weer binnen en dat betekent dat we ons bezig gaan houden met het nieuwe seizoen. Zo wordt heel het beddengoed gewassen, keukenkasten uitgedaan, de douches opnieuw gekit en het terras winterklaar gemaakt.

 

We stippelen nieuwe (wandel)routes uit, bedenken leuke uitjes - of bezoeken leuke stadjes die bij ons ook nog op het lijstje staan.

 

Maar ook andere klusjes worden opgepakt zoals een nieuwe pui in de keuken waardoor het lekker warm blijft in de winter. Ook zijn we aan de slag gegaan met een terrasje aan de voorzijde en het verder opschonen van het talud.

 

De grootste klus moeten we nog even bewaren, maar daarover later meer… We houden jullie op de hoogte!

 

Nu het seizoen bijna is afgelopen, kijken we met plezier en ook trots terug op een lekker druk tweede seizoen. En wat is de tijd gevlogen!

 

We zijn het seizoen begonnen met een gezellig ‘mannenweekend’. Nadat de mannen van voetbalclub Blauw Zwart op vrijdag begonnen met een ‘pranzo’ aan de kust en een frisse duik in de zee (eind maart), hebben we het weekend met ze afgesloten met een klim door de prachtige kloof ‘Lame Rosse’.

 

Aansluitend begon onze eerste yogaweek met Janne Baudoin van Yoga Buddhi.

 

Ook benieuwd naar ons tweede seizoen? Lees hier verder. 

Certificaat van uitmuntendheid Tripadvisor

Een certificaat van Uitmuntendheid. We moesten even nalezen wat dat inhield. "TripAdvisor reikt een Certificaat van uitmuntendheid uit aan accommodaties die consistent goede  reizigersbeoordelingen ontvangen". We zijn blij dat we ook na ons inmiddels tweede seizoen goede beoordelingen van gasten hebben gekregen. Bijzonder zijn de recensies met een persoonlijk tintje. Lees de reviews na onderaan de footer van de website door op het Tripadvisor incoontje te klikken. 

Tripadvisor certificaat

In de Ciao Tutti

Ciao tutti, de ontdekkingsblog door Saskia Baldemaekers (www.ciaotutti.nl), 12 maart en 30 december 2016.

 

Na een heerlijke lange reis met de camper, kriskras door Italië, wisten Gonnie en Jurgen Linssen het zeker: ze waren verliefd. Verliefd op de Italiaanse manier van leven, maar vooral verliefd op Le Marche. In deze regio vonden ze de perfecte combinatie van prachtig natuurschoon (met onder meer de Monti Sibillini, de Monte Conero en de Piano Grande) en pittoreske dorpjes als Loreto, Recanati, Cingoli, Macerata en Osimo. Klik hier voor de gehele blog. 

Ook blikken ze terug op hun eerste seizoen in de bed & breakfast. Er waren prachtige hoogtepunten, maar natuurlijk verliep niet alles zonder problemen. Ze vertellen in deze blog hoe ze het roer omgooiden en hoe het nu voor ze is om definitief in Italië te wonen. Klik 
hier voor de terugblik. 

Ontdekkingsblog Ciao tutti