Blog

Blog over de Italiaanse keuken en moestuin in Italië. Een speciale blog in februari: Wanneer is er water in het nieuwe zwembad? 

Elke maand een leuk blog onderwerp. Gerelateerd aan de Italiaanse keuken, ‘haar’ gewoonten, recepten en natuurlijk ‘mijn’ eigen moestuin. 

Water in het zwembad!

De eerste gasten komen met Pasen. Het team heeft deze week met man en macht gewerkt. Het zwembad wordt gevuld met water. De planten zijn gezet en het gras is gezaaid. En we hebben geluk, deze week gaat de temperatuur voor het eerst naar de 20 graden! Zeldzaam laat voor deze regio, maar nog net op tijd voor een groen grasveld. Laat de zomer maar komen....

 

Neem ook een kijkje in onze Bed and Breakfast

 

Zwembad Italië

Update zwembad Maart!

Na een flink pak sneeuw in februari, kunnen we half maart weer aan de slag. Er wordt letterlijk veel werk verzet. Leidingen worden gelegd, de niveauverschillen in de tuin worden gemaakt en de onderlaag voor het zonneterras wordt klaar gemaakt. De grote hoop met uitkomende grond is helemaal verdwenen.

 

De zwembadrand is klaar voor de afwerking. Met oude stenen wordt een lage muur gemetseld waar de nieuwe lounge set komt te staan. 

 

Dat wordt tijdens de middagzon zonnebaden op het zonneterras of genieten van een koel drankje tijdens de zonsondergang in de loungehoek!

 

Zwembad Italië

Voor de lichte lunch

De sfeerverlichting rondom het zwembad is met zorg gekozen. Naast de verlichting in het zwembad, worden de zit plekken voor in de avonduurtjes sfeervol aangelicht.

 

De eerste planten en bomen zijn geleverd en wachten op een nieuw plekje in de tuin. 

 

 

En voor de lichte lunch is er een buitenkeuken gemaakt in het tuinhuis!

 

 

Zwembad Italië

Nieuw zwembad voor B&B Le Marche

Bij La Vecchia Scuola kun je in 2018 als een van de weinige B&B's in Le Marche genieten van verkoeling aan huis in het nieuwe zwembad. En niet vergeten ook een dagje strand is mogelijk. We zijn druk met de tuin en het zwembad.

Maar hoe ver zijn we nu en wanneer is het allemaal klaar?

 

Half januari dit jaar zijn we begonnen met de werkzaamheden aan het zwembad. Nadat er in december een aanvraag bij de gemeente is geweest, hebben we na de feestdagen de vergunning al gekregen. De gemeente Montefano heeft hiermee haar medewerking getoond en het gesprekje met de burgemeester is niet voor niets geweest…

 

Bekijk ook het ontwerp van de héle tuin. 

 

 

Zwembad BB Italië
Wandelen in Italië

Zwembad in aanbouw

Direct na de vergunning is de aannemer begonnen met het werk. Een flink gat wordt gegraven en de uitkomende grond gebruiken we voor het talud aan de onderzijde. Met een nieuwe trap breiden we de tuin verder uit, kun je een ommetje maken en samen met je lief genieten van het adembenemende uitzicht over de heuvels van Le Marche.

 

Na het graven van het gat voor het zwembad zijn de palen geboord. Maar liefst 8 palen met een lengte van 8 m en doorsnede van 50 cm. Het plaatsen van de wapening bleek al een karwei op zich. De beton voor de palen liet nog even op zich wachten. Eerst is de vloer van het zwembad gereed gemaakt met een speciaal doek en daarop wapeningsnetten. Het storten van vloer en palen kan beginnen. Twee betonwagens rijden af en aan….buren staan op de uitkijk of komen benieuwd kijken. 

 

De eerste week blijkt een bewogen en productieve week te zijn geweest. En moedertje natuur heeft met haar zonnetje goed geholpen.

 

BB Italië            Zwembad

 

Zwembad Italië

Dromen van koele duik

We zijn nu 3 weken verder en nadat de fundering gereed was, is het materiaal voor het zwembad geleverd. In een week is het zwembad van 5x11m gesteld, gedicht en behandeld. De aankomende week worden de leidingen gelegd en de filter met pomp geïnstalleerd. Skimmers en voorzieningen voor de verlichting zijn gemonteerd. Zelfs de trap is klaar en mooi geworden. Het lager gelegen ‘zitplateau’ laat je al een klein beetje wegdromen van een koele duik tijdens een warme zomerdag.

 

Zwembad artikelen

Zwembad Italië

Wanneer is het zwembad klaar?

Met de het nieuwe seizoen voor de deur, streven we er naar om het zwembad voor Pasen gereed te hebben. En dat valt vroeg dit jaar! Gelukkig blijken we een goed team in de hand te hebben genomen dat elke dag aan het werk is.. Er worden monsters uitgezocht voor de diverse bestratingen, planten besteld en zwembadmeubels uitgezocht. Zelf klussen we door en zo is er ook een tuinhuis gereed gekomen. Het gaat goed komen, daar werken we allen hard aan. Hopelijk helpt moedertje natuur ons ook voor de nog komende periode.

 

 

Kom je ook logeren bij ons? Neem hier een kijkje in onze kamers of kijk wat de regio Le Marche allemaal te bieden heeft. 

 

Foto: 8 februari 2018

Mijn eerste blog ballonnetje....

Er zijn regelmatig voorvallen waarbij ik denk “daar zou ik wel wat meer van willen weten”. Een actueel voorbeeld hiervan: welke wintergroenten eten Italianen? Of na de eerste olijvenpluk dit jaar vroeg ik mij af: Wat is eigenlijk precies eerste- en tweede persing olijfolie. Wat wordt er met alle Italiaanse zonnebloemen gedaan?  

 

Gasten komen belangstellend terug van een dagje uit en hebben vragen waar ik niet altijd antwoord op kan geven. Wederom is mijn nieuwsgierigheid wederom geprikkeld. Dus veel nagedacht hoe ik deze nieuwsgierigheid een leuke invulling zou kunnen geven – ik ga bloggen!

Lees hier verder. 

Kerstvakantie

Kerstblog in Italië

Op 8 december is het Festa della Madonna en worden de huizen versierd. Onze olijfboom wordt aangekleed met lampjes. De versiering binnen fonkelt en elke avond knispert de haard. De kerst is in aankomst.

 

Veel gezinnen eten in het restaurant of thuis. Het maakt niet uit, als de familie maar bij elkaar komt en er een mooi gedekte tafel vol met lekkers aanwezig is. 

 

Wij zijn te gast bij Italiaanse buren, benieuwd wat wij zijn gaan eten deze kerst? Lees de blog hier verder.