Blog

Inspiratie over Italië. Reis mee door Italië om te genieten van mooie films, leuke dorpjes, lekker eten (recepten) en nog veel meer. Buon divertimento!

 

Italiaanse serie voor de winteravond

Samenvatting: Lila en Elena wonen in een volkswijk in Napels, in een tijd waarin het ondenkbaar is dat meisjes hun tijd verspillen met leren. De intelligente Lila moet van school om te gaan werken. Ze probeert aan haar milieu te ontsnappen door jong te trouwen. Haar beste vriendin Elena mag wél verder leren, maar beseft maar al te goed hoeveel slimmer Lila is. En mooier. Amica geniale (De geniale vriendin) speelt zich af tegen de achtergrond van het Italië van de laatste zestig jaar. 

 

De geniale vriendin is de eerste van Ferrantes vier Napolitaanse romans. Je kunt het boek dus ook lezen. 

 

 

In Nederland en België kun je de serie zien, namelijk bij Canvas. Zij starten met de eerste uitzending (van totaal zeven) op dinsdag 25 december, Eerste Kerstdag, om 22.00 uur.  In Italië is de serie al eerder te zien op RAI 1 (vanaf 27 november). Veel kijkplezier!

 

 

Italiaanse film

Nieuw: oefenboek Grammatica Italiaans Van Dale

Het nieuwe oefenboek Grammatica Italiaans van Van Dale is uit! Onmisbaar wanneer je ook Italiaans wilt gaan leren. Met dit gloednieuwe boek oefen je de Italiaanse grammatica op elk niveau, van A1 tot C2. Dit oefenmateriaal maakten ze op verzoek van docenten. Grammatica kun je namelijk het beste leren door er veel mee te oefenen. 

 

OF doe mee aan de Italiaanse taalweek. Volg 5 dagen praktijk en theorie les in Italië voor beginners en gevorderden. Een prachtige kans om de Italiaanse taal te leren in combinatie met activiteiten waarbij de lesstof direct toegepast kan worden. Zie hier het programma. Wees op tijd, want er is nog maal 1 kamer beschikbaar. 

 

 

Italiaans cursusboek